Reklam Alanı

Reklam Alanı

14 Mart 2017 Salı

SAP Sisteminde Tüm Raporları ve Bilgi Ekranlarını Bir Arada Görmek

SAP Sisteminde Tüm Raporları ve Bilgi Ekranlarını Bir Arada Görmek

Merhabalar,

Tüm SAP Kullanıcılarının işine yarayacak bilgiler ile uzunca bir süredir ara verdiğimiz bilgilere devam etmek istiyorum.

En büyük sorunlarımız arasında yer alan SAP sisteminde menü kodunu hatırlama sorununuzu çözmenize yardımcı olacak bilgiyi sizlere sunmak istiyorum.

Bir rapora ihtiyacınız bulunmakta ve bu raporun transaction code bilgisini hatırlamıyor, SAP'nin menü kırılımında bu raporu bulamıyor iseniz, transaction code yazdığımız alana SAP1 yazmanız durumunda SAP içerisinde ki tüm standart raporları görebileceğiniz menü hiyerarşisini görüntüleyebilirsiniz.



Transaction code alanına SAP1 yazmanız durumunda, aşağıdaki ekranı görüntüleyebilirsiniz.

Örnek olarak Mali Muhasebe üst kategorisinde aşağıdaki gibi alt kırılımlardan oluşan alt kategorileri görüntüleyebilirsiniz.


Yine, transaction code alanına SAP2 yazdığınızda bu kez, bilgi sistemleri ile ilgili tüm menüleri yine aynı kırılım ile görebilirsiniz.  Bilgi sistemleri ekranlarından kastım ana veri görüntüleme ekranlarıdır.


Örnek olarak malzeme ana verisini görüntülemek istediğinizde, Satış ve Dağıtım üst kategorisinde aşağıdaki gibi alt kırılımlardan oluşan alt kategorileri görüntüleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder