Reklam Alanı

Reklam Alanı

19 Şubat 2018 Pazartesi

SAP Debug Yapma - Açılan Bir Pencere Olması Durumunda Nasıl Debug Yapılır

Merhabalar,

Bu yazımızda SAP ERP sisteminde açılan bir pop up ekranından sonra debug işleminin nasıl yapılabileceğini anlatacağım.

Öncelikle SAP sisteminde neden debug işlemi yapılır bunu anlatayım. SAP Sisteminde kullanıcı bir hata aldığı zaman, hatanın nerede, hangi işlemde hata aldığını bulmak daha doğrusu SAP sisteminin hangi işlemde hata verdiğini görmek için debug işlemi yapılır. Böylelikle abapçı yada abapdan anlayan modülcü arkadaş, hangi anda sistemin hata verdiğini görerek, neyin yanlış olduğunu anlayabilir.

SAP ERP sisteminde debug yapmak için bir çok alternatif vardır.
İlk seçenek program adını öğrenerek SE38 menüsünden, programın adını yazarak, kaynak kodunda istenilen yada programın durması istenilen yere break point koyarak, programı çalıştırmanız durumunda, program break point koyduğunuz satıra geldiğinde otomatik olarak durur ve kod ekranı açılır.



Bunun yanı sıra, ilgili program menüsü içerisinde verilerinizi girdikten sonra komut satırına /h yazıp enter tuşuna basıp programı yürüt butonuna bastığınızda da sistem otomatik olarak programın kod satırlarına düşer ve kullanıcı F6, F5 butonları yardımı ile kod satırlarını geçerek programın neler yaptığını görür.

Çoğu abap işlemleri ile uğraşan kişiler yukarıda bahsettiğim iki ana adımı dolaylı olarak bilirler.

Benim bugün esas olarak anlatmak istediğim konu ise, /h kombinasyonu ile programı yürüttüğünüzde bir pop-up penceresi açılması durumunda sistem debug ekranından çıkar ve size pop-up penceresindeki uyarı, hata veya veri giriş ekranını gösterir. Bu durumda, SAP programında açılan pop-up ekranlarında debug nasıl yapılır ifadesi ortaya çıkmaktadır.

Bu sorunun çözümü için yapmanız gereken işlem, aşağıdaki kod boğunu bir txt programına kopyalamak ve başlığını debug.txt olarak kayıt etmeniz gerekmektedir. Akabinde açılan pop-up ekranının üzerine bu dosyayı sürükleyip bıraktığınız zaman, sistem debug ekranını yeniden açar ve sizlerde debug yapmaya devam edebilirsiniz.

KOD BLOĞU 

[FUNCTION]
Command=/H
Title=Debugger

Type=SystemCommand


Umarım bu yazımda sizlere faydalı olmuştur.
Sağlıcakla kalın....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder